Tarinamme

Miia Suilamo

Koulutus 
lähihoitaja, sairaanhoitaja YAMK, eläinavusteinen neuropsykiatrinen valmentaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja

Työkokemus
mielenterveys- ja päihdetyö, tehostettu perhetyö, lastensuojelu

Perhe
aviomies ja kaksi lasta

Miten minusta tuli häntien hovimestari?

Olen koulutukseltani sairaanhoitaja YAMK. Työurani olen tehnyt mielenterveys- ja päihdetyössä sekä lastensuojelussa. 

Koska olen maalta kotoisin, eläimet ovat aina kuuluneet luonnollisena osana elämääni. Hevosia olen harrastanut enemmän tai vähemmän aina. Oma hevonen ja poni olivat haaveiden täyttymys teininä. Aikuisiällä harrastin muiden hevosten kanssa kunnes päätin hankkia oman hevosen vuosien tauon jälkeen. 

Kahden vuoden etätyön jälkeen näytti siltä, että pitää palata konttorille, jonne en ollut enää valmis palaamaan. Tämän myötä heräsi ajatus yrittäjyydestä, jolloin voisin itse hallita omaa työtäni kaikilta osin. Eläinten, koulutukseni ja työkokemukseni yhdistäminen kiinnosti.

Hoidan kaikkia tallilla olevia eläimiä kuin omiani, ottaen huomioon jokaisen yksilölliset tarpeet. Kehitän mahdollisuuksien mukaan toimintaa koko ajan, jotta eläinten hoito olisi ajantasaista ja tutkimuksiin perustuvaa.

Omat hevoseni ovat valikoituneet monipuolisuutensa vuoksi minulle. Jotta ne pysyvät vireänä ja saavat aktiviteetteja monipuolisesti ne käyvät, terapiakäytön lisäksi, tapahtumissa ja laitosvierailuilla. Jokainen hevonen on myös vuokrattavissa yksityiskäyttöön, joko kertaluonteisesti tai säännöllisesti.

Erilaisten ryhmien ja yksilöpalveluiden avulla haluan tarjota kaikille mahdollisuuden hevosharrastukseen ilman ratsastustaitoa tai -halua. Haluan opettaa eläinten käsittelyä positiivisella ja arvostavalla, lempeällä tavalla.

Eläimissä on hiljaista viisautta ja voimme oppia niiltä paljon. Ne eivät arvostele vaan hyväksyvät meidät sellaisena kuin olemme. Tämä on myös minun kantava arvoni, olet hyväksytty ja arvostettu omana itsenäsi.  Eläimen läheisyydessä on hyvä pysähtyä, maadoittua ja elää hetkessä.  

Tarjoan ammattitaitoisia ja voimaannuttavia elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. 

Hännät

NIILO
Niilo herättää kookkaalla ja lihaksikkaalla ulkomuodollaan ihastusta. Niilo on luonteeltaan sympaattinen, kiltti ja rohkea, joka ei pienistä hätkähdä.  Se sopii koostaan huolimatta kaikentasoisten ja - ikäisten ratsuksi sekä terapiakäyttöön. Hiihtoratsastuskin sujuu tältä tyypiltä. Niilo on sosiaalinen ja lempeä jätti, josta on tullut monen suosikki.

SEPPO
Seppo aloitti uransa ravurina. Nykyään se toimii hienosti aloittelevana ratsuna. Seppo on luonteeltaan kiltti ja utelias, hyvin nöyrä. Seppo on valloittanut kaikkien tallilla vierailevien sydämet. Se rakastaa kaikkien ihmisten hoidettavana olemista sekä uuden oppimista.  

KALLE

Kalle on Irish cob-ruuna, jolle käy kaikki. Se rakastaa kun sitä hoidetaan. Ratsuna toimii kivasti aikuisilla ja lapsilla. Kalle hyppää myös esteitä.

ADE

Ade on virolainen esteponitamma. Adella voi ratsastaa lapset ja pienet aikuiset. Sen verran reipas neiti on kyseessä, ettei ihan vielä taivu pikkulasten yksinratsastettavaksi. Se rakastaa maastoilua ja kulkee siellä muiden kanssa kivasti mentiinpä mitä vauhtia tahansa.

SINTTI
Sintti on shetlanninponitamma. Se on oikea monitoimiponi. Sen kanssa käydään erilaisissa tapahtumissa ja vierailuilla mm. vanhusyksiköissä. Tallilla sen kanssa ratsastetaan ja ajetaan kärryillä. Onpahan hän kunnostautunut myös minisuksikuskia vetäen.

KAIKKI HEPAT OVAT VUOKRATTAVISSA ITSENÄISEEN TEKEMISEEN!

NYSÄ JA NALLE
Tallin toimiston sohvalta voit löytää myös vähän pienempiä häntiä. Chihuahuat Nysä ja Nalle ovat aina valmiina rapsuttelulle. Nysän ja Nallen läsnäolo rauhoittaa vilkkaammankin mielen, ja auttaa keskittymään. Siksi he toimivatkin osana nepsy-valmennustiimiä.

SULO JA HEEBO
Marsut Sulo ja Heebo majailevat tallissa ja tilaavat kovaäänisesti herkkuja ohikulkijoilta. He toimivat aktiivisena osana nepsy-valmennustiimiä. Nysän ja Nallen tavoin heidänkin seura auttaa rauhoittumaan ja keskittymään.

RUTTU JA RIESA
Aasirouvat Ruttu ja Riesa rakastavat syömistä. Aasit toimivat lystikkäinä lenkkikavereina tallin lähimetsissä. Toisinaan Riesa suuntaa kaupunkiin ja nauttii päiväkahvit esimerkiksi vanhusyksiköissä. Ruttu ujompana aasina jää kotiin tuhoamaan tarhassa olevaa oksakasaa.   

Niilo
Ade
Kalle
Sintti
Seppo
Ruttu ja Riesa
Sulo
Nysä ja Nalle